Pracę zaczniemy Dzisiaj o 12:00.
🌶️ - pikatne 🌶️🌶️ - ostre
Siekany kurczak, smażony na woku w towarzystwie tajskiej bazylii, czosnku, chilli oraz zielonej fasolki z dodatkiem sosu ostrygowego. Podawana ze smażonym jajkiem.

Pikantne danie z woka w sosie pieprzowym z trzech rodzajów świeżego pieprzu rozgniatanych w moździerzu. Podawane z kolorową papryką, grzybami i cebulą dymką.

Smażony na woku soczysty kurczak lub tofu z dodatkiem kolorowej papryki, cebuli i grzybów w intensywnym słodko-słonym sosie z chrupiącymi orzechami nerkowca. W wersji wegańskiej sos ostrygowy zastąpiony jest sosem z grzybów shitake

Kurczak lub wieprzowina marynowana w słodkim sosie na bazie sosu sojowego, sezamu oraz chili, podawane w towarzystwie chrupiącej cebulki oraz świeżego ogórka.

Pierś z kaczki, smażona na woku w towarzystwie tajskiej bazylii, cebuli, pędów bambusa, czosnku, chili oraz zielonej fasolki z dodatkiem sosu ostrygowego. Podawane ze smażonym jajkiem.

Chrupiące kawałki piersi kurczaka z ryżem oraz surówką z kapusty i marchewki.

Smażony na woku ryż jaśminowy z marchewką, zielonym groszkiem, kukurydzą i jajkiem.

Makaron jajeczny z delikatnym tajskim sosem z kurczakiem i papryką.

Soczyste, grillowane kawałki kurczaka na szaszłyku, marynowane w mleku kokosowym i curry, podawane z sosem orzechowym o delikatnie słodkim posmaku.

Soczyste szaszłyki ze schabu wieprzowego marynowanego w sosie sojowym, ostrygowym, mleczku kokosowym i pieprzu. Podawane ze słodko-kwaśnym sosem z owoców tamaryndowca i chili.

Suszone, a następnie smażone plastry karkówki z wyczuwalną słono-słodką nutą uzyskaną poprzez marynowanie z dodatkiem sezamu. Serwowane z sosem chili Sriracha.

Gotowane na parze sakiewki z cienkiego ciasta wonton z kurczakiem, kolendrą, czosnkiem oraz sosem ostrygowym. Podawane z sosem sojowym

Chrupiące tajskie roladki z ciasta ryżowego z wybranym dodatkiem, serwowane z autorskim słodko-ostrym sosem chili.

2 szt. Poh Pia Thod, 2 szt. Gai Satay, Moo Dad Deaw

Soczyste krewetki w delikatnych roladkach z makaronu ryżowego, gotowane na parze. Podawane z sosem sojowym, olejem sezamowym i szczypiorkiem.

Chrupiące pierożki wypełnione batatem z dodatkiem mleka kokosowego. Podawane ze słodko-kwaśnym sosem z owoców tamaryndowca i chili.

Krewetki tygrysie w aromatycznym, słodko-pikantnym sosie z czerwonej pasty curry, mleka kokosowego i liści kaffiru, podawane z kapustą pak choi.

Jedna z dwóch najbardziej rozpoznawalnych zup tajskich na świecie. Idealne połączenie ostrości z kwasowością. Aromatyczna, orzeźwiająca i wyrazista dzięki wykorzystaniu galangalu, trawy cytrynowej, liści kaffiru, tajskiego chili, pomidorków cherry, kolendry i grzybów Hed Fang.

Jedna z dwóch najbardziej rozpoznawalnych zup tajskich na świecie. Perfekcyjnie kremowa, rozgrzewająca, a zarazem delikatnie pikantna i cytrusowa dzięki połączeniu mleka kokosowego, trawy cytrynowej, galangalu, limonki, kolendry i grzybów Hed Fang.

Sycący bulion z korzennym aromatem podawany z kawałkami pieczonej kaczki , makaronem ryżowym, chrupiącą kapustą pak choi i kiełkami fasoli mung, prażonym czosnkiem oraz kolendrą.

Słodko-kwaśna sałatka na bazie zielonego mango, czerwonej cebuli, mięty, kolendry i trawy cytrynowej z orzeźwiającym dressingiem z limonki z nutą pikantności. Główny składnik do wyboru.

Odświeżająca sałatka na bazie pomelo lub grapefruita (w zależności od sezonu) z pomidorkami cherry, chrupiącą karmelizowaną cebulą, smażonym czosnkiem oraz prażonymi orzechami ziemnymi podawana ze słodko-kwaśnym sosem na bazie owoców tamaryndowca i sezamu.

Północno tajskie curry, którego bazę stanowi lekka pasta Khao Soi z dodatkiem mleka kokosowego, szalotki oraz imbiru. Głównymi składnikami są soczysta pierś z kurczaka oraz makaron w dwóch postaciach: gotowany oraz chrupiący, smażony. Podawane z kiszonym musztardowcem, czerwoną cebulą, limonką, płatkami chili i orzechami ziemnymi.

Aromatyczne i gęste żółte curry na bazie bulionu, mleka kokosowego i żółtej pasty curry. Lekko pikantne, a zarazem delikatnie słodkie. Podawane z kawałkami batata i cebuli. Serwowane w zestawie z porcją ryżu jaśminowego

Kremowe, lekko pikantne curry z delikatnie korzenną nutą na bazie pasty pananag z dodatkiem tajskiego bakłażana, chrupiącego zielonego groszku, liści kaffiru oraz trawy cytrynowej. Serwowane w zestawie z porcją ryżu jaśminowego.

Wyraziste, ostre i kremowe czerwone curry na bazie bulionu, mleka kokosowego i czerwonej pasty curry. Podawane z kawałkami bakłażana, cukinii, pędami bambusa, liśćmi kaffiru i gałązką tajskiej bazylii. Serwowane w zestawie z porcją ryżu jaśminowego

Aromatyczne, wyraziste czerwone curry podawane z pieczonym udem kaczki. Wyraźna ostrość czerwonej pasty curry przełamana owocową słodyczą. Podawane z kawałkami ananasa, cukinii, lychee, pomidorkami cherry i tajską bazylią. Serwowane w zestawie z porcją ryżu jaśminowego.

Smażony makaron ryżowy w sosie stanowiącym połączenie delikatnie kwaśnej pasty z owoców tamaryndowca ze słodyczą cukru palmowego, uzupełniony wybranym składnikiem, tofu, kiełkami fasoli mung, jajkiem i czerwoną cebulą. Serwowany z limonką, płatkami suszonego chili, szczypiorem i orzechami ziemnymi. W wersji wegańskiej nie zawiera jajka w bazie

Smażony na woku makaron ryżowy w pikantnym sosie pieprzowo-ostrygowym z wybranym składnikiem, bazylią, kawałkami cebuli, pędami bambusa, liśćmi kaffiru i chili. W wersji wegańskiej sos ostrygowy zastąpiony jest sosem z grzybów shitake.

Smażony na woku gruby, sprężysty pszenny makaron udon z aromatycznym, kremowym panang curry z chrupiącym groszkiem cukrowym, tajskim bakłażanem oraz kukurydzą baby

Danie cieszące się dużą popularnością na tajskim street food. Smażony na woku ryż jaśminowy z marchewką, zielonym groszkiem, kukurydzą, pomidorkami cherry, jajkiem i kolendrą. Serwowany z limonką, która nadaje daniu kwasowości i cytrusowego posmaku

Smażony na woku ryż jaśminowy z pikantną pastą chilli, prażonymi orzechami nerkowca, kawałkami świeżego ananasa, chilli, groszkiem cukrowym i smażoną, czerwoną cebulą.

Najpopularniejszy na świecie tajski deser. Kleisty ryż polany słodkim sosem kokosowym, podawany z soczystym, żółtym mango.

Klasyczny tajski deser na bazie tapioki i mleka kokosowego podawany z kawałkami świeżych owoców. Charakterystyczna struktura tapioki nadaje deserowi elastycznej i jędrnej formuły w kształcie okrągłych, małych pereł

Delikatne, a zarazem wilgotne w środku ciasto bananowe podawane z lodami kokosowymi i karmelem (Na wynos i w dowozie serwujemy bez lodów).












